Itt a hosszú hétvége, mindenki, főleg azok örömére, akik idén érettségiznek… Feltételezem legtöbben a matektól félnek, ebben szeretnék egy kis segítséget nyújtani most azoknak, akik 9 nap múlva már a papír felett görnyedve fognak vért izzadni. Hogy lehet ebben a négy napban jelentős haladást elérni? Egyedül nem fog menni, ha eddig nem ment. Engedjétek meg, hogy mutassak egy járható utat, ami szerintem elég jó alapokat nyújthat a középszintű érettségihez.

Ami biztosan lesz érettségin, azok első- és másodfokú egyenletek, egyenlőtlenségek, talán még logaritmus is. Ezekhez én csináltam videókat, ahol megmutatom hogy kell ilyen feladatokat megoldani, részletesen magyarázva a megoldás menetét, lényegében csak „nézni” kell. Ezek itt érhetőek el: 

https://www.youtube.com/playlist?list=PLC08F81DCB757B133&feature=plcp

Ilyen egy random ilyen videó: 

Aki ezeken megakadt azoknak ajánlom ezt a két lejátszási listát, itt mindent meg lehet tanulni a logaritmusról, gyökökről, egyenletekről, hatványozásról (ezek biztosan lesznek majd az érettségin, még középszinten is!):

 https://www.youtube.com/playlist?list=PL9A047B0F7A5F902C&feature=plcp

https://www.youtube.com/playlist?list=PLD25E38FC6FC3C90B&feature=plpp

Aki a megoldásos videókat jól érti, azok tovább lendülhetnek erre a lejátszási listára:

https://www.youtube.com/playlist?list=PL2E89157946B19B41&feature=plpp

Itt igazándiból az emelt szintű szóbeli tételeket boncolgatom, lényegében ki van dolgozva a nagy része, jóval részletesebben, mint azt a szóbelin kell majd, de szerintem a középszinten érettségizőknek is jó felfrissítés lehet.

 

Nem is rabolom tovább a drága időt. Jó felkészülést! J

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://matekerettsegi.blog.hu/api/trackback/id/tr634478349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása